www.ellenrodenberg.nl

 

een selectie uit het Multi Impressie sublog/DCR

 

start

                                                                                                                               

  verbouwing  DCR  1

 

verbouwing  DCR  2

 

M.I. LOG DCR Activiteiten 2.htm

 

M.I. LOG DCR Activiteiten  1.htm

 

www.dedcr.nl

 

 

 

wat gebeurd er (naast en tijdens het verbouwen) in de DCR?????

 

op 29 juni 2006

 

holland-magyar (Large)

op 29 juni waren er films, palinka en een waanzinnige goulash

 

 

DSCN9920%20(Small)

 

 

DSCN9932%20(Small)

 

DSCN9929%20(Small)

 

in alle rust kijken naar Olphaert den Otter

 

DSCN9928 (Small)

links de Nederlandse films en rechts de Hongaarse

 

DSCN9936 (Small)

 

DSCN9923%20(Small)DSCN9942%20(Small)

 

DSCN9931%20(Small)

 

DSCN9933%20(Small)

 

 

=======================

 

Zwerk_Loop
een Zeebelt productie door Mike Rijnierse
dinsdag
20 juni 2006, 22.15 uur
Kijkduin

Met Zeebelt aan zee
Het is de langste dag van het jaar, net na zonsondergang. Je bent in Kijkduin, aan zee, in een kom in het duin. Boven je alleen de hemel, om je heen alleen het zand. En drie mannen, die geluid met zich meedragen. Zij laten je horen hoe duinen klinken.

http://www.zeebelt.nl/FrameFinal_3.htm

 

 

=======================

stand up cafe 5  op 19 juni 2006

 

stand up 5 flyer marius&duel (Medium)    open podium dcr06juni19 031-int (Small) foto: Kees Koomen

 

 

 

 

Afbeelding 001Afbeelding%20021Afbeelding%20020Afbeelding%20019Afbeelding%20018Afbeelding%20017Afbeelding%20016Afbeelding%20015Afbeelding%20014Afbeelding%20013Afbeelding%20012Afbeelding%20011Afbeelding%20010Afbeelding%20009Afbeelding%20008Afbeelding%20007Afbeelding%20006Afbeelding%20005Afbeelding%20004Afbeelding%20003Afbeelding%20002

videostills: ER

 

open%20podium%20dcr06juni19%20027-int%20(Small)open%20podium%20dcr06juni19%20023-int%20(Small)open%20podium%20dcr06juni19%20018-int%20(Small)

foto’s KK

 

 

Verslag Stand Up DCR maandag 19 juni 2006

door Suzanne van Rossenberg

 

Deze laatste Stand-Up voor de zomerstop begon met een glaasje sangria voor de ingang van de kapelruimte die was ingericht door de vier kunstenaars van H+K+M+E onder de titel TEST – ROOM – TEST. Er waren ongeveer twintig mensen aanwezig en voor de verandering meer gasten dan DCR’ers. In de kapel waren drie schilderijen te zien en een sculptuur. Op een hand-out kon men achtergrondinformatie over de presentatie lezen vanuit het perspectief van ieder van de vier kunstenaars.

 

Ellen nam de microfoon en heette iedereen welkom op deze Stand-Up. Naast het werk in de kapel was er een presentatie met verschillende soorten fruit van Navid Nuur. Hij was zelf niet aanwezig, maar had laten weten dat iedereen kon toetasten —wat mensen gedurende de avond ook deden.

 

Ellen opende de presentatie in de kapel met een introductie van de kunstenaars: Hans Ensink op Kemna, Maarten Schepers, Kees Koomen en Ellen Rodenberg zelf. Hun samenwerking was het resultaat van jarenlange waardering voor elkaars werk. Ellen vertelde ook wat hun uitgangspunten waren en welke vragen zij zichzelf stelden. Een van de zoektochten was het gebruik van verschillenden media van alle vier de kunstenaars. Hans vertelde dat het de bedoeling was om te exposeren daar waar mogelijk is, van een bouwval tot aan een museum.

 

Het publiek verplaatste zich naar de opstelling met stoelen voor een presentatie van Elizabeth de Vaal die kans had gezien de eerste artist-in-residence de DCR binnen te brengen. Elizabeth presenteerde zichzelf, haar liefde voor Hongarije, haar huis in Pécs en haar ontmoeting met Rita Varga, terwijl een scala aan foto’s van zowel haar werk als indrukken uit Hongarije op niet chronologische wijze met de beamer op de muur werd geprojecteerd. Haar verhaal over haar eigen kunstenaarschap en aanverwante werkzaamheden was wel chronologisch.

 

Elizabeth ontmoette Rita Varga op het moment dat zij haar MA aan de kunstacademie in Pécs had afgerond. Doordat Rita een symposium had georganiseerd kende zij veel kunstenaars en curatoren in Hongarije en dat was interessant voor Elizabeth. Rita nam het woord voor haar presentatie. Zij sprak in het Engels.

 

Rita thanked everybody who made her stay in The Netherlands possible. The fact that the city Pécs will be cultural capital of Europe in 2010 was one of the reasons for coming here. Together with her artist initiative, the Approach Art Association, she is already busy organising for the events in 2010.

 

Rita begins with telling about the city Pécs and its multi-cultural heritage. You can find Roman monuments and traces of Turkish invasion. Pécs has a huge student population. Then she tells about the Approach gallery where Elizabeth once curated the exhibition Just a taste. And after showing another important exhibition space in Pécs, she tells about Mediafactory, an international contemporary art symposium in 2003, which provided exhibitions, seminars, workshops and lectures around the topics art and new media. Rita hopes that in the future these activities can grow into a biennale.

 

For 2010 the plans are: music hall and conference centre, a cultural quarter, a big exhibition space (kunsthalle), a library and information centre and the use of public squares and parks for contemporary art (supported by national and European founds).

 

Na de pauze sprak Rita over haar werk als kunstenaar. In de angst dat ze ons al te lang had verveeld liet zij documentatie voorbijgaan van performances, video’s, ‘terror babies’, marsepein beelden en schilderijen. Wie geïnteresseerd is in meer informatie over Rita’s werk is uitgenodigd voor donderdag 29 juni om 16u. Onder het genot van Hongaarse soep worden er films van Hongaarse en Nederlandse kunstenaars bekeken. Je kunt je hiervoor opgeven bij Ellen: ellenrodenberg@planet.nl

 

Ellen bedankte Rita en gaf het woord aan Maarten. Maarten had meegebracht: foto’s van het concert LOOS plays the Magreb in het Zcala theater tijdens Ground One. Dit was de eerste publieke activiteit onder de naam DCR. Daarna liet hij foto’s zien van de eerste Hoogtij voorheen Haagse rondgang. Door het raam heen konden toeschouwers kijken naar een film van Sara Benhamou en Eric de Vries, die zij hadden gemaakt voor het concert van Loos. Er was ook een film van Michiel Pijpe te zien. De volgende Hoogtij is op 17 juli. De DCR doet hier niet aan mee, vertelde Maarten, omdat het te snel is. Na foto’s van de elektriciteitsfabriek naast de DCR liet hij een video zien die hij tijdens de rondleiding in de fabriek per ongeluk maakte. Opnames van zijn voeten werden begeleid door een oorverdovend geluid.

 

Toen was het tijd om de avond af te sluiten. Gedurende de avond waren er zowel gasten als DCR’ers komen binnendruppelen en zo eindigde deze Stand-Up met een flink aantal borrelende mensen. De derde Mystery Guest houden we te goed. Voor deze Stand-Up deed Willem e.a. de opbouw, Maarten de beamer, Petra geluid en techniek, Sarina de bar, Suzanne en Sarina de sangria, en hielp Hederik mee met opruimen en de afwas.

SvR.

 

De organisatie was wederom in handen van Petra van der Schoot, Suzanne van Rossenberg en Ellen Rodenberg.

ER.

============================================

 

Op dit moment verblijft Rita Varga, een Hongaarse kunstenaar/curator, in een van de Gastateliers van de DCR

 

 

DSCN0962 (Small)

 

Rita Varga en Elizabeth de Vaal

 

DSCN0982%20(Small)

 

DSCN0975%20(Small)

 

Rita varga en Peter van Bergen (Loos)

 

foto rita varga  7 juni 06 (4) (Small) foto rita varga  7 juni 06 (17) (Small) bew 

foto: Rita Varga                                                                       foto: Peter van Bergen

 

 

 

DSCN0977%20(Small)DSCN0963%20(Small)

 

 

Wie is Rita Varga?

 

Rita is beeldend kunstenaar en curator

Zij is organisator van het kunstenaars initiatief  in Pécs en

maakt tentoonstellingen met internationale kunstenaars o.a. in de leegstaande Zsolnay fabrieken in Pécs.

Zij exposeert regelmatig haar werk in Boedapest en maakt deel uit van de Young Artist Association.

 

Rita is door haar organisatorische werk en tentoonstellingen bekend met internationale  curatoren en vele kunstenaars in Hongarije.

 

Pécs is een universiteits stad in het zuid- westen van Hongarije.

De eerste geschriften over Pécs dateren van 900na Chr. de stad heeft een rijk cultureel verleden en heeft nu 200.00 inwoners.

Hongarije heeft 2 steden  waar je op universitair niveau beeldenkunst en muziek kunt studeren, dit zijn Pécs en Boedapest

Pécs is verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2010.

 

Rita Varga is in Den Haag op uitnodiging van Elizabeth de Vaal.

Elizabeth is beeldend kunstenaar en verblijft sinds 2004 regelmatig in Hongarije

in een klein dorp met 100 inwoners 20 km van Pécs

Door de ontmoeting met Rita is het idee geboren om een uitwisseling te maken met Hongaarse

en Nederlandse kunstenaars. Niet Nederlanders naar Hongarije en Hongaren naar Nederland maar echt

mixed. Het streven is om de tentoonstelling te laten plaatsvinden in 2007 in Pécs en Den Haag.

Het bezoek van Rita hangt hiermee samen, op deze wijze kan zij kennismaken met

 Kunstenaars en tentoonstellingsplekken in Den Haag.

 

======================================

 

 

LOOS plays the MAGREB

 op nieuwopduikadres

 

 

ground-kaart

 

LOOS moest uitwijken naar een andere locatie

want de DCR mocht niet open van onze Deet

ook de entourage annex decor moest aangepast

de nieuwe locatie was een ongebruikt ? theater elders in Den Haag

staat zomaar leeeeeg?????!!!!

 

DSCN0818 (Small)   DSCN0819%20(Small)   ’s morgens zo

 

 

DSCN9848%20(Small)   ’s avonds zo

 

snelle actiegroep op de nieuwe opduiklocatie:  décor en entourage Sara Benhamou, Eric de Vries,  Maarten Schepers en Ellen Rodenberg

 

 

 

LOOS plays the MAGREB

 

http://www.loosfoundation.com/site/

 

 

DSCN9855 (Small)DSCN9851%20(Small)

 

Afbeelding 001Afbeelding%20018Afbeelding%20017Afbeelding%20016Afbeelding%20015Afbeelding%20014Afbeelding%20013Afbeelding%20012Afbeelding%20011Afbeelding%20010Afbeelding%20009Afbeelding%20008Afbeelding%20007Afbeelding%20006Afbeelding%20005Afbeelding%20004Afbeelding%20003Afbeelding%20002

 

 

   

foto’s en videostills:   Ellen Rodenberg

tenzij anders vermeld

Den Haag  2006